بهترین گوشی های میان رده بازار ایران (فروردین ۱۴۰۳)مطالعه '۱۱یک ماه پیش
در سالهای اخیر، بزرگترین شرکتهای تولیدکنندهی گوشی هوشمند علاوهبر عرضهی محصولات پرچمدار و پریمیوم، توجه ویژهای به ساخت بهترین گوشیهای میانرده کردهاند. با پیشرفت گوشیهای موجود در ردهی میانیِ بازار، مرز بین پرچمدارها و میانردهها بسیار باریکتر از گذشته شده است و کاربران میتوانند با هزینهی بهمراتب کمتر (گاهی نصف هزینهی خرید محصولی پرچمدار)، بسیاری از امکانات گوشی گرانقیمت را داشته باشند.
علاوهبراین، برخی امکانات ویژهی گوشیهای لوکس و گرانقیمت برای تعداد زیادی از کاربران استفادهای ندارد و ممکن است گوشیای با یکسوم قیمت پرچمداران نیز نیازهای کاربران را برطرف کند.
در چند سال گذشته نیز با توجه به مسائل اقتصادی، افراد زیادی نمیتوانند گوشی هزار دلاری سامسونگ یا اپل را بخرند و به تهیهی گوشی میانرده با امکانات و قیمت معقول روی آوردهاند؛ اما آیا همهی محصولات دستهی میانی بازار ارزش خرید دارند؟
در این مقاله با معرفی چندین و چند مدل از بهترین گوشیهای میانرده بازار، سعی میکنیم تا با توجه به بودجههای محدود، بهترین گزینههای ممکن را پیش روی شما قرار دهیم؛ پس تا پایان این راهنمای خرید با زومیت همراه باشید.
پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب، سری به لیست قیمت گوشیهای بازار در زومیت بزنید تا بدانید اوضاع قیمت گوشی از چه قرار است.
بهترین گوشی میان رده تا ۸ میلیون تومان
۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل
سلفی ۱۶ مگاپیکسل
Dimensity 7020
لیتیوم پلیمری
گوشی موتو G54 موتورولا از ارزانترین گوشیهای اقتصادی با تمرکز ویژه روی سختافزار بهحساب میآید که بهلطف پردازنده Dimensity 7020 و ۱۲ گیگابایت رم با اختلاف زیادی رقبای همقیمت خود را کنار میزند. G54 از صفحهنمایشی ۶٫۵ اینچی با پنل IPS و وضوح FHD استفاده میکند. نمایشگر نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز را ارائه میدهد که این نیز مزیت بزرگی محسوب میشود.
گوشی موتورولا با وجود باتری پرظرفیت ۶,۰۰۰ میلیآمپرساعتی که نسبت به گوشیهای دیگر، ساعتهای بیشتری در طول روز کاربر را همراهی میکند، ۱۹۰ گرم وزن دارد و با استفاده از آداپتور ۳۳ وات شارژ می شود. برای عکاسی، گوشی موتورولا از ترکیب دوربین دوگانه استفاده میکند. دوربین اصلی آن ۵۰ مگاپیکسلی است که به سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر نیز مجهز است و در نور روز عکسهای تقریبا خوبی میگیرد.
بهترین گوشیهای میانرده تا ۱۰ میلیون تومان
۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل
سلفی ۱۲ مگاپیکسل
Helio G96
لیتیوم پلیمری
ردمی نوت ۱۲S شیائومی از پردازندهی Helio G96 بهره میبرد که امکان دارد حتی نسبتبه برخی گوشیهای ارزانتر، عملکردی ضعیفتر از خود نشان دهد اما تمرکز سازنده در این گوشی صرفا روی عملکرد پردازشی معطوف نبوده تا از دیگر جنبهها غافل شود.
مواردی چون نمایشگر ۶٫۴۳ اینچی که اندازه کاملا استانداردی محسوب میشود، پنل OLED با نرخ نوسازی ۹۰ هرتز و وضوح FHD، اسپیکرهای استریو، وزن ۱۷۶ گرمی و باتری حجیم، این گوشی را در مجموع به انتخاب معقولی تبدیل میکنند.
بهترین گوشی میانرده تا ۱۱ میلیون تومان
۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل
سلفی ۱۶ مگاپیکسل
Snapdragon 695 5G
لیتیوم پلیمری
گوشی Moto G84 موتورولا با صفحهنمایش ۱۲۰ هرتز از نوع OLED و توانایی نمایش ۱ میلیارد رنگ (نمایشگر ۱۰ بیتی)، یکی از بهترین نمایشگرها را میان گوشیهای میانرده دارد. تراشه ۶ نانومتری Snapdragon 695 همراه ۱۲ گیگابایت رم، دست شما را در اجرای بازیهای سنگین با گرافیک متوسط باز میگذارد و باتری آن با شارژر ۳۰ واتی در حدود ۵۰ دقیقه کاملا شارژ میشود.
دوربین اصلی به حسگری ۵۰ مگاپیکسلی مجهز شده است که بهعنوان دوربینی میانرده عکسهای خوبی ثبت میکند و برای عکاسی در محیطهای باز شما را راضی نگه میدارد. حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر، اسپیکرهای استریو و جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون از دیگر ویژگیهای مثبت Moto G54 بهحساب میآیند.
بهترین گوشی میانرده تا ۱۳ میلیون تومان
۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل
سلفی ۱۳ مگاپیکسل
Exynos 1280
شارژ سریع ۲۵ وات
گلکسی A25 شاید اندکی بهخاطر حضور سرسختانهی بریدگی قطرهای شکل دوربین سلفی و با وجود تلاش برای کمرنگکردن این موضوع با طراحی تخت فریم، حس یک گوشی با ظاهر خستهکننده و قدیمی را تداعی کند، اما کرهایها تدبیر دیگری برای رفع کمبودهای این گوشی نداشتهاند و حداقل روی کاغذ تغییراتی را در سختافزار گوشی اعمال کردهاند.
A25 هماکنون از قدرت Exynos 1280 که همان تراشهی مورد استفاده در گلکسی A53 بود بهره گرفته است. بدین ترتیب میتوان انتظار عملکرد بسیار سریعتری را حداقل در بازیها از این گوشی انتظار داشت. در سمت دیگر میتوان افزایش نرخ نوسازی از ۹۰ به ۱۲۰ هرتز و افزودهشدن بلندگوی دوم برای بهرهمندی از صدای استریو را شاهد بود. اجرای پیشفرض اندروید ۱۴ و دریافت چهارنسخهی بعدی اندروید را میتوان از دیگر ویژگیهای متمایزکننده این گوشی با رقبا عنوان کرد.
- شارژدهی خوب
- فیلمبرداری ۴K
- پشتیبانی نرمافزاری ۴ ساله
- تجربهی عکاسی رضایتبخش
- طراحی مدرنتر از نسل گذشته
- نبود شارژر در جعبهی گوشی
- ارزش اقتصادی پایینتر در نسخهی ۲۵۶ گیگابایت
۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل
سلفی ۱۶ مگاپیکسل
Helio G99 Ultra
شارژ سریع ۶۷ وات
پوکو M6 پرو شیائومی از نظر طراحی ظاهری، سازگاری بیشتری با سلیقه و انتظارات تعداد کثیری از کاربران دارد چراکه از یک نمایشگر بزرگ ۶٫۶۷ اینچی با حاشیههای بسیار اندک و وزن کم ۱۷۹ گرمی بهره میبرد و همچنین خوشساختتر و باکیفیتتر از رقبایش بهنظر میرسد.
این گوشی که دقیقاً همان نسخهی ۴G ردمی نوت ۱۳ پرو اما با دوربین ۶۴ مگاپیکسلی با عملکردی بسیار معمولی و ارزانتر از آن محسوب میشود، از تراشه Helio G99 Ultra قدرت میگیرد که اندکی بهبودیافتهتر از Helio G99 عمل میکند. ضمناً از حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر بهره میبرد. اما در بخش نرمافزار درحالیکه میتوانست به نسخهی ۱۴ سیستمعامل اندروید بهصورت پیشفرض مجهز باشد، یک نسخه قدیمیتر با رابط کاربری MIUI را اجرا میکند.
بهترین گوشی میانرده تا ۱۴ میلیون تومان
۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل
سلفی ۳۲ مگاپیکسل
Dimensity 7030
لیتیوم پلیمری
موتورولا اج ۴۰ نئو نسخهی ارزانتر اج ۴۰ موتورولا بهحساب میآید که برخی ویژگیهای نسخهی استاندارد را نیز به ارث برده است. اولین چیزی که در این گوشی جلب توجه میکند، طراحی چشمنواز آن است که نشان از آن دارد با یک گوشی بسیار خوشساخت مواجه هستیم و با بهکار رفتن متریال باکیفیت در ساخت بدنه، شاید نتوان در نگاه اول متوجه پلاستیکی بودن بدنه و فریم شد. حتی با وجود چنین ظرافتی، استاندارد IP68 برای مقاومت در برابر آب را نیز کسب کرده است.
این گوشی از نمایشگر OLED با لبههای خمیده بهابعاد ۶٫۵۵ اینچ استفاده میکند که نرخ نوسازی آن روی ۱۴۴ هرتز تنظیم شده است و از استاندارد +HDR10 نیز برخوردار است. وجود تراشهی Dimensity 7030، دوربین با حسگری ۵۰ مگاپیکسلی و ابعادی بزرگتر از دوربین گوشیهای همسطح خودش و باتری ۵,۰۰۰ میلیآمپرساعتی که از شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی میکند، نشانگر آن است که سازنده از سختافزار نیز غافل نشده و یک دستگاه کمنقص را برای کاربران تدارک دیده است.
بهترین گوشی میانرده تا ۱۵ میلیون تومان
۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل
سلفی ۱۳ مگاپیکسل
Exynos 1380
شارژ سریع ۲۵ وات
گلکسی A35، محصولی است که با ارتقا یافتن پردازنده به Exynos 1380 و همچنین شیشهای شدن قاب پشتی، بهنوعی روح گلکسی A54 در آن جریان یافته و از آنجایی که این گوشی را میتوان با بودجهای کمتر از گلکسی A54 خرید، اکنون این میانرده را ارزشمندتر از همیشه میبینیم. ضمن اینکه در فرایند بهروزرسانی چهارساله، گلکسی A35 یک نسخه بیشتر اندروید را نیز دریافت خواهد کرد.
همچنین دوربین سلفی بهجای بریدگی قطرهای شکل، درون حفره قرار گرفته و محافظت از نمایشگر با Gorilla Glass Victus Plus بهبود یافته است. بهجز ارتقای کیفیت ساخت بدنه و پردازنده، دوربین اصلی میزبان حسگری با وضوح ۵۰ مگاپیکسلی شده است که در کنار پردازنده اگزینوس ۱۳۸۰، عکسها بهتر و سریعتر پردازش میشوند؛ بهطوری که عملکرد آن هنگامی که شرایط نوری مناسب باشد، باتوجه به هزینهای که برای گوشی میکنید ایدهآل بهنظر میرسد.
- طراحی مدرنتر و همراستا با ترند روز
- دوربین اصلی باکیفیت
- شیشهای شدن بدنه
- شارژدهی عالی
- وزن زیاد
- فقدان شارژر همراه گوشی
- وجود رقبایی با نمایشگر ۱۰ و ۱۲بیتی
۱۲۲۰×۲۷۱۲ پیکسل
سلفی ۱۶ مگاپیکسل
Snapdragon 7s Gen 2
شارژ سریع ۶۷ وات
پوکو X6 از پلتفرم مشترکی با نسخهی ۵G ردمی نوت ۱۳ پرو بهره میبرد با این تفاوت که از دوربین ۶۴ مگاپیکسلی بهجای ۲۰۰ مگاپیکسلی که عملکردی بسیار معمولی دارد، استفاده میکند اما از نظر قیمتی بسیار مقرونبهصرفهتر از آن است. این گوشی نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی ۱۲۰ هرتزی OLED دارد که وضوح آن ۱۲۲۰ × ۲۷۱۲ پیکسل بوده و نسبت نمایشگر به بدنهی گوشی نزدیک ۹۰ درصد است که از حاشیههای بسیار کم این گوشی حکایت دارد. نمایش ۶۸ میلیارد رنگ (پنل ۱۲ بیتی) و پشتیبانی از استاندارد دالبی ویژن از دیگر ویژگیهای نمایشگر پوکو ایکس ۶ هستند.
شیائومی از پردازنده میانرده Snapdragon 7s Gen 2 در پوکو ایکس ۶ استفاده کرده است که سرعت قابل قبولی در کاربریهای مختلف ارائه میکند. ظرفیت باتری گوشی شیائومی ۵,۱۰۰ میلیآمپرساعت است که با شارژر پرسرعت ۶۷ واتی، در زمان حدود ۴۰ دقیقه بهطور کامل میشود. از بدنهی شیشهای و همچنین گواهی IP67 در این گوشی خبری نیست اما خبر خوب اینکه وزن دستگاه ۱۸۱ گرم بوده که چندان زیاد نیست. نکتهی قابل توجه دیگر در این گوشی محافظت نمایشگر با لایهی Gorilla Glass Victus و وجود جک هدفون بهحساب میآید چراکه در نسخهی پرو و حتی بسیاری از گوشیهای میانرده دیگر دیده نمیشود.
بهترین گوشی میانرده تا ۱۷ میلیون تومان
۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل
سلفی ۳۲ مگاپیکسل
Exynos 1480
لیتیوم یونی
گلکسی A55 بهعنوان پریمیومترین میانردهی سال ۲۰۲۴ سامسونگ، با فریم فلزی و تراشهی جدید Exynos 1480 همین شرکت، راهی بازار شده است. دوربینهای اصلی، اولتراواید و ماکروی A55 نسبت به سال گذشته تغییر یا پیشرفتی نداشتهاند؛ اما بهلطف تراشهی جدید، تجربهی عکاسی لذتبخش و قابل قبولی ارائه میکنند. دوربین اصلی A55، امکان فیلمبرداری ۴K با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه را نیز در اختیار قرار میدهد.
در بخش نمایشگر، گلکسی A55 از پنل OLED با ابعاد ۶٫۶ اینچ (حدود ۰٫۲ اینچ بزرگتر از A54) استفاده میکند. نمایشگر، روشنایی و دقت رنگ خوبی ارائه میکند؛ اما حاشیههای قطور اطراف آن، میتواند یکی از نقاط ضعف بزرگ A55 باشد و با وجود وزن ۲۱۳ گرمی نمیتواند جایگاهی در بین گزینههای خوشدست برای خود باز کند. با اینحال میتوان وجود گواهی IP67 برای مقاومت در برابر آب را یک برتری نسبتبه رقبا بهحساب آورد.
- فریم فلزی
- شارژدهی خوب
- پشتیبانی نرمافزاری ۴ساله
- تجربهی عکاسی رضایتبخش
- فیلمبرداری ۴K با جزئیات مطلوب
- پیشرفت اندک دوربین
- تراشهی ضعیفتر از رقبا
- حاشیههای قطور نمایشگر
- فضای ذخیرهسازی کُندتر از رقبا
- وجود رقبایی با نمایشگر ۱۰ یا ۱۲بیتی
بهترین گوشی میانرده تا ۱۸ میلیون تومان
۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل
سلفی ۳۲ مگاپیکسل
Dimensity 8020
لیتیوم پلیمری
موتورولا اج ۴۰، یک گوشی پریمیوم بسیار خوشساخت و باکیفیت بوده و خصوصیتهای ظاهری آن ما را به یاد گوشیهای پرچمدار میاندازد. فریم باریک آلومینیومی با بدنهای از جنس چرم مصنوعی باکیفیت و نمایشگری ۶٫۵۵ اینچی با لبههای خمیده که بیشاز ۹۰ درصد پنل جلو را بهخود اختصاص داده تا دیگر حاشیههای اطراف نمایشگر برای این گوشی معنایی نداشته باشد، تنها بخشی از جذابیتهای این گوشی بهشمار میرود.
وزن و اندازه متناسب نمایشگر باعث شده تا اج ۴۰ در زمین گوشیهای خوشدست بازی کند و کاربران مشکلپسند را بهسمت خود بکشاند. اج ۴۰ با داشتن خصوصیاتی چون صفحهنمایش ۱۴۴ هرتزی OLED، استاندارد IP67 و پشتیبانی از شارژ بیسیم درکنار یک پکیج سختافزاری قدرتمند و پایداری که قلب تپندهی آن را Dimensity 8020 را تشکیل میدهد، فراتر از انتظارات کاربران ظاهر میشود.
- طراحی جذاب و ارگونومی خوب
- اندروید خالص و تجربهی کاربری چشمنواز
- نمایشگر باکیفیت و پرنور با حاشیههای باریک
- کیفیت ساخت بالا و پشتیبانی از گواهی IP68
- شارژ سریع ۶۸ واتی و وجود آداپتور درون جعبه
- شارژدهی متوسط باتری
- پشتیبانی نرمافزاری ۲ ساله
- وجود رقبایی با دوربین کارآمدتر
بهترین گوشی میانرده تا ۲۰ میلیون تومان
۱۲۲۰×۲۷۱۲ پیکسل
سلفی ۱۶ مگاپیکسل
Dimensity 8300 Ultra
شارژ سریع ۶۷ وات
پوکو ایکس ۶ پرو از تراشهی فوقالعاده قدرتمند Dimensity 8300 Ultra مدیاتک بهره میبرد. این تراشه از هرنظر، چه در کاربری روزمره و چه در پردازشهای سنگین و بازی، عملکرد خیرهکننده و کمنقصی در حد گوشیهای پرچمدار بهنمایش میگذارد. روانبودن و بهینگی را بهوضوح میتوان در هنگام استفاده از گوشی مشاهده کرد و بهجرات میتوان گفت که این گوشی در هیچیک از سناریوهای چندوظیفگی و جابجاشدن سریع بین اپها و منوها (با وجود رابط کاربری سنگین HyperOS) کم نمیآورد.
استفاده از سریعترین تراشه فضای ذخیرهسازی UFS 4.0 نیز دیگر جای هیچ شک و شبههای را در مورد سختافزار این گوشی باقی نمیگذارد و خاطر خورههای بازی را آسوده میکند تا در نهایت بتوانیم عنوان قدرتمندترین میانرده بازار و بهترین گوشی گیمینگ اقتصادی را به پوکو X6 پرو نسبت دهیم. این گوشی نمایشگر باکیفیتی هم دارد که با وضوح بالاتر ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل، ۶۸ میلیارد رنگ را بهتصویر میکشد و بیشاز ۹۰ درصد از پنل جلو را بهخود اختصاص داده تا تجربهی بصری تحتالشعاع حاشیههای مزاحم قرار نگیرد.
- بدنهی پلاستیکی؛ اما خوشساخت
- فضای ذخیرهسازی پرسرعت
- تراشهی قدرتمند و پایدار
- وضوح ۱.۵K نمایشگر
- عمر باتری بالا
- پسرفت دوربین نسبت به نسل پیشین
- عملکرد پایینتر از حد انتظار اسپیکرها
- ظاهر نهچندان خوشایند رابط کاربری
ممنونیم که در راهنمای خرید دیگری همراه زومیت بودید. گوشیهای میانرده سهم بزرگی در بازار تلفنهای همراه خصوصاً در ایران دارند. در چنین وضعیتی رقابت میان برندهای مختلف بهشدت زیاد میشود و انتخاب مدل مناسب نسبت به هزینه، شاید کار چندان آسانی نباشد؛ از این رو بهترین مدلهای بازار را گرد هم آوردیم و امیدواریم در خریدتان تأثیر خوبی بگذاریم. اگر مدلهای باارزش دیگری سراغ دارید، آنها را در بخش نظرات به ما و سایر کاربران معرفی کنید.