مامور سابق سیا، محدودیت های پدافند تاد آمریکا را لو داد
مامور سابق سیا، محدودیت های پدافند تاد آمریکا را لو داد
یکی از مأموران اسبق سازمان سیا آمریکا به نام فیلیپ گیرالدی در شبکه اجتماعی X به محدودیتهای پدافند تاد آمریکا اشاره کرده است. آیا THAAD توان مقابله با موشکهای بالستیک ایران را دارد؟
پس از عملیات وعده صادق (۲) و موشک باران تل آویو و حیفا، رژیم صهیونیستی از ترس موشکهای بالستیک ایران از هم پیمان خود که ایالات متحده آمریکا باشد، درخواست ارسال سامانه پادبالستیک تاد کرد. از آنجایی که اغلب موشکهای بالستیک ایران به اهداف تعیین شده اصابت کرده بود، اسرائیل بیم آن داشت که در یک اقدام تلافی جویانه دیگر، پایگاههای بیشتری را هدف حمله قرار دهد.
محدودیت های پدافند تاد آمریکا چیست؟
سامانه ضد موشک بالستیک THAAD آمریکا یکی از مهمترین سپرهای دفاعی است که میتواند خطر موشکهای بالستیک را دور کند. آمریکا برای محافظت از اسرائیل در برابر بارش موشکهای قدرتمند و نقطهزن ایران، دو سامانه تاد در مرزهای سرزمینهای اشغالی مستقر کرد تا به جمهوری اسلامی ایران هشدار دهد، اما آیا این سیستم پرطمطراق میتواند مانع نفوذ موشکهایی مثل سجیل، خرمشهر ۴، قدر و عماد شود؟
مأمور سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در یک توییت در شبکه اجتماعی ایکس، به محدودیتهای THAAD اشاره کرد و سه دلیل مهم و بزرگ برای شکست پذیر بودن آن برشمرد. به باور فیلیپ گیرالدی، تنها ۹ پرتابگر از این سامانه در سراسر جهان وجود دارد که دو دستگاه در اسرائیل مستقر شدهاند.
سامانه تاد در برابر بالستیکهای ایران ناتوان است
میدانیم که هر یک از این پرتابگرها قادر به حمل ۸ موشک هستند و این یعنی اگر سپاه پاسداران در وعده صادق (۳) اقدام به پرتاب ۱۰۰ بالستیک به طور همزمان کند، ۸۴ درصد از آنها به قلب اسرائیل نفوذ خواهند کرد. با این اوصاف یکی از محدودیتهای مهم تاد، تعداد کم موشکها و در مقیاس گستردهتر، تعداد اندک پرتابگرها است.
مازاد بر این، یک عامل مهم دیگر برای عدم موفقیت این سامانه در مقابل حمله موشکی ایران میتوان نام برد و آن، بارگذاری مجدد و سیستم پیچیدهای است که دارد. به نظر میرسد که کمپانی سازنده این سامانه که لاکهید مارتین است، تنها ۱۰۰۰ تیر موشک برای آن طراحی کرده و این یعنی مشکل تأمین همواره وجود دارد.
در نهایت باید به قیمت بالای هر تیر موشک سامانه THAAD اشاره داشت که به گفته گیرالدی، ۱۲.۶ میلیون دلار است. اگر هزینه تولید پایین هر تیر موشک بالستیک ایران را در نظر بگیریم، رهگیری هر ۱۰۰ موشک از سوی اسرائیل، ۱ میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار روی دست آمریکا خرج میگذارد که اصلا توجیه اقتصادی ندارد.
از طرفی سامانه ضد موشکی تاد برای مبارزه با اهداف بالستیک طراحی شده و نمیتواند با موشکهای فراصوتی نظیر فتاح ۱ مقابله کند. زمزمههایی به گوش میرسد که اگر سپاه پاسداران بخواهد وعده صادق (۳) را آغاز کند، از ۱۵۰ تیر هایپرسونیک به انضمام فتاح ۲ استفاده میکند. به نظر شما تاد برای توان موشکی ما موثر است؟